Pages

Tuesday, December 13, 2011

true love



Lately I've been thinking about love...
Just how simple it is...
How complex it can be...
It comes down to one thing...
Sincerity...
can hurt u more than it pleases u

Friday, November 18, 2011

Man ♥ Woman


Allah menjadikan setiap sesuatu,
Untuk mengambil pengajaran...

Monday, November 14, 2011


We are nothing but servants of Allah..

Saturday, November 12, 2011

trust.respect.reputation.



These can be earned, but not bought
and some people just don't get it

love..


a real love will break through.. a fake one will break up.. ~husna najid

Friday, October 28, 2011

alone...


perhaps...
i should just make the best of what i have now...
being solo...
and alone...
destiny is a matter of choice...

Allah kan ada... :)
*huhuhuhu..what else can i do anyway??*

Wednesday, October 26, 2011

subconsciously...


my.subconscious.mind 

a heart that betrays



I have to really get a grip..
I will do everything i can to avoid that one thing that i shouldn't do..
Allahu Akbar..
Astaghfirullah al Azeem..
Ya Allah..let my iman commands my heart..

*husna, tolong sedar diri*

keeping myself busy

Astaghfirullah al azeem...
i just need to tell someone...
so i'm writing this down...
n i read it back...
just to let me realize how i truly feel...
&who & where am i now...

now i realized...
i really have to try harder than my hardest...
to love Allah the most...
to remember Allah each&every seconds of my life...
and to do everything for the sake of Allah...
so when I'm busy...
I'll think of Allah...
n when I stop...
I wont think of you anymore...
instead..I'll think of Allah...

p/s: its not that i wanna think about us...its just that I've spent years with u..so it isn't that easy to forget...
but InsyaAllah...I will forget u...

Tuesday, October 25, 2011

U

U - make me smile when U're around
U - someone my heart can't define
U - someone i should forget
U - .......................................... may Allah bless U always...


Ya Allah...fitrah ini jangan KAU jadikan ia fitnah bagiku...
Dengarlah Ya Allah...pelihara daku dalam rahmatMU..bimbinglah daku dalam taufiq & hidayahMU...















Friday, October 21, 2011

i missed that person... the one i shouldn't...


what should i do??

i missed that person...
the one i shouldn't...
Astaghfirullah...

Thursday, October 20, 2011

ayah...ni untuk ayah

Mesti ramai yang masih ada ayah kan?
Mungkin ada jugak yang dah x ada...

Jadi sebenarnya nak bgtau kat semua yang saya sangat sayang ayah saya...
Macam-macam pernah dilalui ayah hanya kerana saya dilahirkan sebagai anaknya..

Berterima kasih? Mesti...sudah berkali-kali saya berterima kasih padanya...
Namun rasanya...tak mungkin akan cukup...semoga saya akan terus bersyukur...

Apa je yang saya tak pernah buat untuk menghampakan ayah saya...
Banyak...Terlalu banyak...  :'(
Maafkan klong ayah..

Tapi sekarang bila....bukan bukan...tapi setiap kali saya dalam kesusahan...
Setiap kali saya dalam kesedihan...
Ayah tak pernah gagal untuk datang...tak pernah...
samada dia datang dalam keadaan :
1. Kewl
2. Marah2
3. Sangat Tertekan
4. Bersyukur semua okay
5. Ceria *supaya saya ceria*
Dia akan sampai..akan tetap datang...kecuali kalau dia di berada di negeri/negara lain.. :)

Ayah saya..sangat berusaha..untuk habiskan masa bersama kami..untuk menyayangi kami sepenuh hati...
Ayah saya..tak banyak masa...ayah saya berniaga sendiri...tapi...
Ayah selalu ajak kami breakfast..dinner..and tak pernah lagi kami yang belanja ayah...
Ayah saya selalu beri kami duit...walaupun kami dah berkahwin..atau... ****a (mcm saya)
Ayah saya tak pernah berkira
Ayah saya suka tgk anime naruto dgn kami..sebenarnya suka paksa kami tgk berkali2 ulangan naruto bila dia tgh ada mood nak tgk naruto.. *kami semua ikut ayah suka komik/anime/manga* aishh...
Ayah saya suka tgk bola dan suruh kami teman dia tgk sama2..
Ayah saya suka bercerita dan kami akan dengar dan gelak juga walau dah berkali2 dengar..
Ayah saya garang dan suka marah2..tapi ayah akan tunjuk yg dia syg kami walau apapun..
Ayah saya sangat sayang mek saya...walaupun ayah saya...... (siapa yg tahu akan faham)..
Ayah saya mempunyai impian yang tinggi...dan dia berusaha keras...tapi semua impiannya itu untuk kami...
Ayah saya sangat pandai shopping...sangat suka shopping...tapi kalau kaki kami penat macamanapun dia tetap heret kami bersama...dan bila sampai rumah baru kami sedar...semuanya barang2 kami...tiada satu pun ayah beli utk dirinya...dan tiada sekecil benda pun kami beli untuk ayah...
Ayah sangat gembira kalau kami pakai barang yang dia beri...dan dia akan cakap kami nampak sgt cantik/sgt hensem memakainya...sbnrnya dia gembira melihat kami gembira...
Ayah saya belikan mek saya rumah yg saya duduk ini 6 bulan sebelum saya bernikah..kerana apartment di Sentul terlalu kecil dan tak selesa.."ayah nak kak long ada bilik pengantin..".. T_T
Ayah saya berusaha keras menyelesaikan pembelian rumah dalam masa 1 bulan..ayah saya buat pelan rumah baru...ayah saya pecahkan rumah..ayah saya buatkan 6 bilik..supaya nanti bila dia tiada kami ada seorang satu bilik...Ayah buat semua ni dalam tempoh 5 bulan..lepas tu ayah saya sakit teruk...sayang ayah...
Ayah saya...menangis ketika menikahkan saya...mengingati detik itu...saya sangat sedih...
Ayah saya peluk saya erat ketika handak meninggakan saya di rumah mertua..ayah menangis ketika berpesan supaya menjadi isteri solehah...ayah peluk saya bagai tak akan jumpa lagi *mungkin ini instinct seorang ayah*
Ayah saya...tukarkan cat bilik saya ketika saya nampak tak bahagia...ayah saya kata..tukar warna bilik bagi ceria sedikit...ayah saya yang buatkan dan catkan semua...
Ayah saya..sabar bila terpaksa lihat sahaja orang buat tak baik pada saya..ayah saya kata.."klong sabar ye..banyakkan solat dan doa..itu saja senjata kita..ayah tak tau nak cakap apa" *saya tau ayah saya sangat2 sedih*
Ayah saya mesti reply sms saya..kalau saya sms "i love u ayah" ayah saya akan reply.. "i love u too klong"
Ayah saya sampai hari ini..selalu telefon saya..sms saya..penuhi hari hari saya...


Itulah ayah saya..
tak hensem...tak cerah..tak kaya...tak lembut...tak hebat mcm ayah orang lain...

(tiap kali tgk gmbar ni rasa nk nangis...ayah nampak sangat penat..apapun tyvm ayah..)



Tapi ayah saya...
AYAH PALING HEBAT BAGI SAYA...
i have said this every now and then...i have repeated it over and over again...and i will always will...
"AYAH..TERIMA KASIH..UNTUK SEGALANYA..& AYAH..KLONG SAAAYAAAANGGG AYAH SANGAT SANGAT.."

Ayah saya sudah tua...entah sampai bila ayah boleh teman saya...
Sementara ada masa..sementara saya patut taat pada ayah sekali lagi..
Saya akan cuba sekali lagi...jadi anak yang solehah untuk ayah..
Dan saya tau...kalau saya salah...
Ayah akan marah..perbetulkan saya...dan kemudian ayah akan cakap:
"Ayah marah sebab ayah sayang klong.."

Semoga Allah merahmati memberkati ayah saya dunia dan akhirat...
Bersama2 mek saya...dan kami sekeluarga...

p/s : saya anak najid *bangga* alhamdulillah..thank you Allah...


Wednesday, October 19, 2011

the one for me...

InsyaAllah...

::  Oh Allah...please guide me...& please dont ever leave me...
::  Give me the strength to smile over these little wounds..& please heal them Ya Allah...
::  Replace me with something greater..and better...fiddunya wal aakhirah...Ya Allah
::  Love me oh Allah..and make me love You oh Allah more than anything else..

something..


:: i shouldn't have said that something to that someone..
:: i just shouldn't and i am ashamed of myself..


Tuesday, October 11, 2011

Friday, October 7, 2011

Allah sayang saya..


Semalam..dua hari lepas..Rasa umpama dunia tak menyebelahi..
Air mata gugur lagi..

Tapi…kalau pun dunia x menyebelahi…
Allah menyebelahiku..
Ada ayah..mek..adik2..yg sangat hebat & baik pada ku..

Harap dapat terus berusaha hidup sebaik mungkin dalam iman & islam..

Masa Depan? Siapa tau apa Allah da rancangkan..

Will I fall out of love…and fall in love again..?

*Nangis lagi*

No one knows…Allah je yang tau sesuatu yang kita x nampak..

And kalau lah jatuh cinta lagi..
Berdoa agar ditemukan dengan orang yang mencintai Allah..
Dan..berharap..orang itu akan menjadi kawan paling rapat, teman hidup, teman seperjuangan & teman berjihad fisabilillah.
Teman untuk hidup & mati kerana Allah..

*Nangis lagi*

Saya nak berhenti menangisi nasib saya.
Semoga Allah jadikan saya lebih kuat!
Kalau pun tak ada yang sayang saya..
ALLAH masih sayangkan saya.

I♥Allah

Monday, September 12, 2011

Thank YOU..thanks to YOU..






































So goodbye don’t cry and smile 
those Emotional days i will 

treat it as a gift and give you 


So goodbye don’t cry and smile 
those exhausted years
for the sake of you i will forget..


my new favorite song...
playing again n again in my head..& make me smile..


Keep on smiling Husna..
Allah & Rasulullah would love to see u smile...
It is NOTHING..
It will fade..and just keep smiling..
Keep on smiling..Lillahi Taala..





Monday, September 5, 2011

Jangan ucap :"semoga berbahagia ke anak cucu" Sabda Rasulullah saw


Di dalam sebuah hadith, telah diriwayatkan bahawa Aqil Ibnu Ali Abi Talib r.a. telah menikahi seorang wanita dari kalangan Bani Jusham. Lalu orang ramai datang dan berkata,
“Semoga berbahagia dan ramai anak.”
Mendengar yang demikian Aqil berkata,
“Janganlah kamu mengatakan demikian, kerana sesungguhnya Rasulullah s.a.w. telah melarang yang demikian.”
Mereka lalu bertanya,
“Jika demikian, apakah yang patut kami katakan wahai Abu Yazid?”
Aqil menjawab,
barakah2.jpg
(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu). Begitulah yang diperintahkan kepada kita”.[1]
Di dalam sebuah hadith riwayat Imam Bukhari, diceritakan Rasullulah s.a.w. ternampak kesan Sufrah (sejenis wangian berwarna kuning) di baju Abdul Rahman Bin Auf r.a. lalu beliau bertanya,
“Apakah ini?”
Abdul Rahman r.a. menjawab,
“Saya telah mengahwini seorang wanita dan telah membayar mas kahwin seberat sebiji kurma.”
Rasulullah s.a.w. bersabda,
barakah1.jpg
(semoga kamu diberkati). Adakan walimah walaupun dengan seekor kibash”[2]
Menurut Abu Hurairah r.a. apabila mendoakan seseorang yang baru berkahwin, Rasulullah s.a.w. akan berkata,
barakah3.jpg
(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.)”[3]
Menurut Imam Nawawi di dalam Al-Azkar adalah disunatkan kita mengucapkan seperti ucapan-ucapan Rasulullah s.a.w. di atas. Menurut beliau lagi, adalah makruh kita mengucapkan
“Semoga berbahagia dan banyak anak.”[4]
Dipetik dari Blog MyJodoh

Marilah kita sama2 buang adat2 lama,sedangkan DILARANG OLEH RASULULLAH kita yg tercinta..
Sedangkan Allah swt sahaja yg Maha Mengetahui sejauh mana,sehingga bilakah pernikahan atau perkahwinan seseorang itu.

Thursday, August 18, 2011

♥nasyid background iklan tv3 ramadhan 2011♥

Alhamdulillah..
setelah puas Lulu cari2..
jumpa jugak..
mula2 dengar Lulu trus suka..
walaupun tak tau apa senikatanya..
sbb nasyid arab ni mengingatkn Lulu pada satu lagu dari Boy Band kesukaan Lulu dulu..
BSB..

puas Lulu cari...
jumpa akhirnya..
nasyid yang dicari jauh lebih indah...
jauh lebih mulia...

♥Asma Allah♥
♥Sami Yusuf♥


Lirik :

Rahim (Merciful/Yang Maha Berbelas Kasihan)
Karimun (Generous/Yang Maha Pemurah)
Adzim (Incomparably Great/ Yang Maha Agong)
Alimun (All-Knowing/Yang Maha Mengetahui)
Halim (Forbearing/Yang Maha Penyatun)
Hakim (Wise/Yang Maha Bijaksana)
Matin (Eternal/Yang Maha Sempurna KekuatanNya)
Manna (Bestower of Blessings)
Rahmanun (Most Compassionate/Yang Maha Penyayang)
Fattah (Opener/Maha Pembuka)
Ghaffarun (Forgiver/Maha Pengampun)
Tawwab (Accepter/Yang Menerima Taubat)
Razzaqun (Provider/Maha Pemberi Rezeki)
Shahid (Witness/Yang Maha Menyaksikan)
Rashidun (Guide/ Yang Memimpin kepada kebenaran)
Hasibun (Reckoner/ Yang Maha Penghitung)
Hamidun (Praiseworthy/ Yang Maha Terpuji)

Allahumma solli 'ala Muhammad (Oh My Lord send salutations upon Muhammad)
wa ali Muhammad (and upon the family of Muhammad)
ya Muslimin sollu alaih (Oh Muslims send salutations upon him)

Allahumma solli 'ala Muhammad (Oh My Lord send salutations upon Muhammad)
wa sohbi Muhammad (and upon the Companions of Muhammad)
ya Mukminin sollu alaih ( Oh Believer send salutations upon him)

Latif (Gentle/Yang Maha Lembut serta Halus)
Khabirun (All-Aware/Yang Maha Mengetahui)
Sami (All Hearing/Yang Maha Mendengar )
Basirun (All Seeing/Yang Maha Melihat)
Jalil (Majestic/Yang Maha Besar serta Mulia)
Raqibun (Watchful/Yang Maha Waspada)
Mujib (Granter of prayers/Yang Maha Pengkabul)

Ghafur (Forgiver/Yang Maha Pengampun)
Shakurun (Thankful/Yang Maha Bersyukur)
Wadud (Loving/Yang Maha Penyayang)
Qayyumun (Sustainer/Yang Hidup serta Berdiri Sendiri)
Rauf (Most Kind/Yang Maha Pengasih)
Saburun (Patient/Yang Maha Penyabar)
Majid (Most Glorious/Yang Maha Mulia)
Muidun (Reproducer/Yang Maha Mengembali dan Memulihkan)
Kabirun (Most Great/Yang Maha Besar)
Muqitun (Maintainer/Yang Maha Menjaga)
Qadir (Able/Yang Maha Berupaya)

Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
La ilaha illahu Al-Malikul Quddus (There is no deity except Him, The King, The Most Holy)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Rahmanu irham da'fana (Oh Most Compassionate, have compassion on our weakness)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Ghaffaru irghfir dzunubana (Oh Forgiver, forgive our sins)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Sattaru ustur 'uyubana (Oh Concealer, conceal our faults)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Muizzu A'izza ummatana (Oh Bestower of honour, Bestow honour on our ummah)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Mujibu ajib du'a ana (Oh Granter of prayer, answer our prayers)
Allahu Akbar! Allahu Akbar! (Allah is the Greatest!)
Ya Latifu ultuf bina (Oh Gentle One, be gentle with us)
Ya Latifu ultuf bina (Oh Gentle One, be gentle with us)
Ya Latifu ultuf bina (Oh Gentle One, be gentle with us)
ultuf bina (be gentle with us)

Wednesday, August 17, 2011

Soundtrack Kala Terbit Cinta

Assalamualaikum..

Disini ada list-list soundtrack untuk drama:

♥Kala terbit Cinta♥

Maha Melihat : Opick feat Amanda
Rapuh : Opick
Ummi : Haddad Alwi
Al l'tirof : Haddad Alwi
Ya Thoyban : Haddad Alwi
Wanita : Siti Nurhaliza
Tahajjud Cinta : Siti Nurhaliza

Boleh google untuk dapatkan mp3 soundtrack ni..

Opick - Rapuh mp3 & lirik

Opick - Rapuh


Artist : Opick
Lirik Lagu : Opick - Rapuh

Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


One of my favorite song..

♥Kala Terbit Cinta♥

Assalamualaikum..

Disini, Lulu nk share satu drama yg menjadi kesukaan Lulu..
Sebab dalam drama ni..
banyak pengajaran Lulu dapat..
Aurat juga terjaga rapi..
dan lakonan memang mantap..
cuma,
waktu ditayangkan tengah malam..

Drama ni ala ala..Nur Kasih..
tapi lagi best..
x de sentuh2 pun..dan mmg lagi best..
begitu banyak ajar lulu tentang CINTA YANG ber KERANA kan ALLAH..

jadi pada yang berminat nak tengok,
boleh tgk kat TV Al Hijrah ni..
secara online..

Drama ni namanya:
♥Kala Terbit Cinta♥

Kala Terbit Cinta mengisahkan tentang kehidupan mewah dan sosial seorang anak gadis bernama Juliana. Juliana lakonan aktres, Fauziah Ghouse merupakan anak tunggal kepada pasangan usahawan berjaya, Tuan Jailani dan Puan Maheran.

Sebagai seorang gadis yang hidup di dalam golongan kelas atasan, Juliana terpengaruh dengan cara hidup masyarakat barat yang mengamalkan kebebasan di dalam pergaulan.

Namun, kehidupan Juliana mula berubah setelah Dato Jailani mengamanahkan Munir, pemandu peribadinya menjaga Juliana sepanjang dia dan isteri ke Tanah Suci Mekah.

Pelakon
1. Adi Putra
2. Fauziah Ghouse
3. Azam Pitt
4. Riezman Khuzaimi
5. Rozie Rashid

Tapi, saksikan pengkahirannya...tidak seperti yg anda jangkakan..


Monday, August 15, 2011

Never give up


Question: "between LOVE & FRIENDSHIP, which one will u choose?"

Answer : "BOTH,since my dictionary doesn't have the word give up"

Seorang muslim tidak harus berputus asa..

Putus asa itu bukan sifat seorang mukmin..

p/s : ♥ jun pyo so much..

Saturday, August 13, 2011

Qari paling lulu suka bacaan Al Qurannya..

Assalamualaikum wbt..

mungkin ramai tak tau mana nak cari mp3 al Quran yang best2..

jadi lulu nak kongsi lah antara bacaan Al Quran yg lulu sangat suka...

Iaitu Imam Sheikh Abdur Rahman As Sudais..

Ni link utk dapatkan mp3 baccan Quran tu..

http://www.quranaudio.info/2011/02/sheikh-abdul-rahman-al-sudais.html

memang sedap, lunak, lemak n menyentuh hati bacaannya...

Dengarlah selalu ya...kita hidupkanlah hati2 kita dgn Al Quran pula..

Dah bertahun2 dlm hidup lulu asyik dengar lagu..

Dah sampai masa penuhi dengan kata-kata/Firman Allah...

Hidayah itu perlu dicari..dan mesti terus DIBURU..

Marilah..kita nyalakan hati kita dgn Al Quran..

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG.

SESUNGGUHNYA KATA-KATA ALLAH ITU BENAR BELAKA.

Friday, August 12, 2011

♥BAHAGIANYA MENJADI ISTERI RASULULLAH SAW♥

Alangkah bahagianya menjadi isteri2 Rasulullah saw. ♥♥♥

sungguh romantis.
antara keromantikannya :-

1-menghantar isteri ktika nak keluar

2-membonceng dgn mesra

3-berlumba lari dgn isteri

4-jln2 romantis d mlm hari

5-membelai isteri dgn spnuh hati

6-mmupuk cinta dgn hadiah

7-mkn sepinggan ber2

8-hilangkan amarah dgn mmegang hidung isteri

9-temani isteri smsa dia berduka

10-mmanggil isteri dgn panggilan syg

subhanallah ♥

untuk suami2 di luar sana...
contohilah rasulullah..insya allah masjidullah penuh sakinah & mawaddah ♥

buat isteri2 di luar sana..
contohilah para2 isteri Rasulullah agar melayakkan kita mdapat seumpama dengannya..♥

InsyaAllah..♥

Wednesday, July 6, 2011

GEMPAR!!Lelaki bersenjatakan parang tawan pusat jagaan kanak2 di sg abong


7Julai2011 MUAR-Seorang lelaki bersenjatakan parang menjadikan kira-kira 30 orang kanak-kanak dan tiga guru sebagai tebusan dalam kejadian di pusat penjagaan kanak-kanak Serikids di Taman Sungai Abong, Jalan sakeh di Muar hari ini, lapor Utusan Online.

Lelaki berkenaan dipercayai menceroboh pusat jagaan tersebut pada pukul 9.30 pagi dan difahamkan seorang kanak-kanak telah dicederakan.

Buat ketika ini, pihak polis telah mengepung premis berkenaan dan rundingan sedang dilakukan untuk tebusan dibebaskan.


gmbr credits to: sueamy zakariah

Mari kita sama2 mendoakan keselamatan semua yg terlibat.
Semoga perkara ini dapat diselesaikan tanpa berlakunya pertumpahan darah..

"Ya Allah,tetapkanlah yg tbaik buat kami di dunia dan akhirat, dan damaikanlah hati kami dengan ketentuanMU.."

Latest info : Polis ingin menembak lelaki berparang itu dari jauh..Allahu Akbar mintak jauh dari segala malapetaka..


Tuesday, July 5, 2011

~Cikgu disamun depan rumah di taman melewar~


Astaghfirullah al Azeem..
Ini jelah lulu boleh cakap..
Memang tanda akhir zaman..jenayah berleluasa dan bermaharajalela..
Sedih,terkejut,tak sangka,kecewa x tau nak kata..

Orang melayu kita jugak tu..
Orang tempatan jahil..
Melayukah mereka?Jika betul melayu,Islam kah mereka?
Jika Islam,Adakah itu ajaran Rasulullah saw n tuntutan ALLAH swt?

Astaghfirullah al azeem..
fikirlah, sambil baca petikan akhbar di bawah..


KUALA LUMPUR - Seorang guru wanita bukan sahaja kerugian sebanyak RM8,800 malah nyaris maut ditetak dengan sebilah parang oleh sekumpulan perompak dalam kejadian di Jalan Amzil, Taman Melewar dekat sini tengah hari semalam.

Kejadian di hadapan rumah mangsa yang dirakam menerusi kamera litar tertutup (CCTV) milik jirannya dilakukan empat orang penjahat lelaki menaiki dua buah motosikal berwarna hitam.

Dalam tempoh satu minit sahaja, dua perompak dipercayai warga tempatan berusia dalam lingkungan 20-an menyerbu ke arah mangsa sementara dua lagi bertindak mengawasi keadaan sekeliling di depan pintu pagar rumah guru itu.

Menurut mangsa yang merupakan guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Lelaki Methodist Sentul, Nazalina Nawawi , 36, berlaku pergelutan di dalam kereta apabila penjenayah itu merentap gelang tangan bernilai RM1,200 dan menyelak tudungnya untuk mengambil rantai leher.

Bagaimanapun, dia tidak memakai rantai leher menyebabkan perompak bertindak merampas beg tangan yang mengandungi wang tunai hasil perniagaan kedai buku milik suaminya sebanyak RM6,500 dan sebuah telefon bimbit jenama BlackBerry bernilai RM1,100.

Enggan melepaskan beg tersebut, Nazalina diheret ke luar kereta mengakibatkan berlaku pergelutan dengan penjenayah terbabit. - Kosmo



Tak terkata dah rasa, dunia makin tua..
makin manusia jahil...
Nauzubillah..
mintak jauh dr keturunan kita tergolong dlm golongan sebegini,
mintak jauh dari kejadian ini menimpa kita..
Nauzubillahi min zaalik

Kepada mangsa :
Bersabarlah..semoga Allah membalas kesabaran kalian dgn memberi ganti berlipat ganda..
InsyaAllah..